mei 23, 2024

Op 11 november 2023 op het 8 mei plein te Gent (Zuidpark) werd de traditionele herdenking van de beide wereldoorlogen herdacht. Dit jaar was de ceremoniemeester van dienst: Erald De Wachter, voorzitter COVV. Michel Boskin, secretaris van de Confederatie der Oudstrijders en Vaderlandslievende verenigingen Oost-Vlaanderen, schets de gebeurtenissen welke op 11 november 1945, de ondertekening van de capitulatie van Nazi Duitsland. Waarop Mathias De Clercq de recentste gebeurtenissen schets, gebeurtenissen die ons allen diep raakt. Luitenand-kolonel en Stafbevethouder Provinciecommandant van Oost-Vlaanderen Geert Loier herhaald de woorden die toendertijd werden uitgesproken: Nooit meer oorlog. Woorden die vandaag blijken meermaals met de voeten getreden. Vele oorlogen sindsdien hebben aan vele mensen het leven gekost. Gewone burgers en kinderen waren te betreuren. Daarom is herdenken belangrijk, herdenken en naar de toekomst naar vrede werken.

Officiele uitnodiging in pdf – klik hier

Please follow and like us:

Gerelateerd nieuws