april 18, 2024

Verzetswandeling met Walkotopia op 8 Mei: YVONNE FONTAINEWANDELING

En de vrouwen? Het verzet tegen de nazi’s en de Duitse bezetting was helemaal niet alleen een mannenzaak. Ook vrouwen vervulden een grote en belangrijke rol in de weerstand. Hun rol bleef na de oorlog echter onderbelicht en verdween steeds meer naar de achtergrond.

Eer de vrouwen in het Gentse verzet en wandel mee met de YVONNE FONTAINEWANDELING op 8 Mei. We wandelen in de voetsporen van de vrijgevochten dokter Yvonne Fontaine, die als arts actief was in de Gentse weerstand en een bijzondere Joodse vluchtelinge onder haar hoede nam en onderdak gaf. Historica Leentje Van Hoorde vertelt je op deze verhalentocht een tiental verzetsverhalen van vrouwen in het Gentse verzet tegen het naziregime.

Waar? De Yvonne Fontainewandeling vertrekt aan Herberg Macharius, Coyendanspark 1, Gent.Wanneer? 

Woensdag 8 Mei om 16:00. De wandeling duurt ongeveer 3 uur. We eindigen op de Vrijdagmarkt, waar het feest voor 8 Mei om 19:00 losbarst.

Deze verzetswandeling is gratis, ter ondersteuning van het initiatief VRIJ OP 8 MEI! van de 8 Meicoalitie en het 8 Mei Komitee. Inschrijven is verplicht.

Graag inschrijven via de site van Wakotopia. Of mail Leentje Van Hoorde – Klik hier

Please follow and like us:

Gerelateerd nieuws