mei 23, 2024

1 november is traditioneel de dag dat we de overledenen herdenken, dat we stilstaan bij de gesneuvelden van beide wereldoorlogen. Dat we nadenken over vrede. Ook in Gent was Schepen Isabelle Heyndrickx aanwezig op de Westergem begraafplaats te Gent. Ze had het over deze beide wereldoorlogen de gruwelen die het met zich mee brengt, het verlies en verdriet over dit verlies van de nabestaanden.
Jean Pierre Goossens, voorzitter van het 8 Mei Komitee, sloot daarbij aan met een oproep tot vrede. Vrede begint bij jezelf, aan vrede werkje. Vrede zou een evidentie moeten zijn, doch dit is het vandaag niet. De vele gruwelijke beelden herinneren ons dagelijks aan het leed bij de mensen die getroffen worden door oorlog en geweld. Daarom is het belangrijk op deze herinneringsdag, even stil te staan, en met vrede te starten bij je zelf.
Zoals Mahatma Ghandi zei: “Er is geen weg naar Vrede, Vrede is de weg”.

Officiele uitnodiging – klik hier

Please follow and like us:

Gerelateerd nieuws