juli 12, 2024

Ook dit jaar een 8 mei herdenking, de helden eren die vochten voor onze vrijheid. De gesneuvelden dankbaar herdenken, voor wat zij deden voor onze vrijheid. ook stilstaan bij de gruwelen die deze fascistische periode met zich mee bracht.
Zo waren ook de leerlingen actief tijdens het schooljaar rond dit thema. De betekenis van de gekleurde driehoeken die bepaalde bevolkingsgroepen dienden te dragen. Het fascistisch regime, gebaseerd op racisme en onverdraagzaamheid. Zo kregen ze ook een oorlogsles in de school van toen. De donkere klas, zodat de agressor geen licht zou zien vanuit de lucht en deze plaatsen bombarderen. De dagelijkse schrik bij de mensen aan de lijve ervaren. Rond dit thema maakten ze gedichten, speelden ze muziek. Zo breidde ze zich voor aan de plechtigheid. Vandaag 4 mei 2023 met de gehele klas op verkenning waar de herdenking gebeurd en de laatste richtlijnen van Marc en de lesgevers van hun groep. We kijken er alvast naar uit.

Please follow and like us:

Gerelateerd nieuws