juli 12, 2024

75 jaar geleden werden de Verenigde Naties opgericht. Ook 75 jaar geleden de atoombommen op Nagasaki en Hiroshima, dit werd herdacht door de vzw Vrede en de Stad Gent. Op zondag 20 september 2020 hadden diverse debatten plaats in de St-Baafs-Abdij en een accordion-concert met de accordioniste Sara Salverius. Een gevuld programma, lettend op de corona regels maar niet minder belangrijk om de aandacht op deze gebeurtenis focussen. In de achtergrond horen we het optreden van Celliste Eline Duerinck en de Soprane Anna Pardo Canedo.

Mini Concert Sara Salverius

Een optreden in de St-Baafs Abdij om 20 u van de accordioniste Sara Salverius. Zij bracht er een mini-concertje, gebaseerd op haar ervaring en botsing met het leven. Leven en dood, de tegenpolen, wanneer je ermee geconfronteerd word, het soms moeilijk word dit te plaatsen. Zeker bij verlies van een geliefde.

Herdenking slachtoffers atoombommen Hiroshima en Nagashaki.

Om 21u30 starte op zondag 20 september 2020 de herdenking van de slachtoffers van Hiroshima en Nagashaki. Voorafgegaan met een toespraak van Ludo De Brabander (woordvoerder vzw Vrede) en de Burgemeester Mathias De Clercq. Gevolgd met het te water laten van kleine gekleurde verlichte vlotjes

Please follow and like us:

Gerelateerd nieuws