juli 12, 2024

WILHELMINAWANDELING – WOII in DEN HAAG: zondag 18/08 (09:30) 

Den Haag bedwelmt je meteen met zijn übergezellige plekjes, statige gebouwen en hippe corners vol geschiedenis. Maar er is meer … Walkotopia’s Wilhelminawandeling staat in het teken van de impact van de Duitse bezetting op de stad. We wandelen langs de zichtbare en onzichtbare oorlogslittekens en ontdekken als spoorzoekers de linken tussen het blitse uiterlijk van de stad en de tragische gebeurtenissen uit het verleden. En om elke hoek schuilt een gezellig historisch plekje om even uit te rusten … Voor wie houdt van een historisch kader met flair!

Met de Wilhelminawandeling voer ik je mee door de stad van Louis Couperus, koningin Wilhelmina, Spinoza en het eerste officiële Chinatown in Europa. De wandeling staat bijna tachtig jaar na WOII in het teken van de impact die de Duitse bezetting op de stad had. Ontdek hoe de Atlantikwall de stad in tweeën spleet en hoe de zo tragisch verlaten Joodse wijk zich na de oorlog ontpopte tot een bruisend Chinatown.

Voor wie? Voor al wie de impact wil ontdekken van WOII op Den Haag en de geschiedenis van het centrum van de Hofstad wil verkennen.

Waar? De wandeling vertrekt aan de hoofdingang van de Paleistuin (Prinsessewal, Den Haag) en eindigt aan de Grote Markt, niet ver van onze vertrekplaats. 

Opgelet: Walkotopia wacht je in Den Haag aan het vertrekpunt van de wandeling op. De wandelaars staan dus zelf in voor het vervoer van en naar Den Haag. Ontvang je graag info over openbaar vervoer en hotelovernachtingen? Dat kan via leentjevanhoorde@gmail.com. Ik help je graag op weg.

Wanneer? Zondag 18 augustus 2024 (09:30). We wandelen ongeveer 3 uur. Halverwege lassen we een drankpauze in (niet inbegrepen in prijs en wandeltijd). We eindigen rond 13:15 op de Grote Markt.

Prijs? € 15

Inschrijven? leentjevanhoorde@gmail.com (inschrijving verplicht!). 

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *